Rode mars (rood van woede)

Le/Op lundi 18 septembre 2017
Afspraak op maandag 18 september vanaf 12u, met een vuilzak aan, op het Sint-Jansplein… op een steenworp van het Brussels Parlement!


Vóór je aankomt op het Sint-Jansplein, eindpunt van de “rode mars (rood van woede)” op 18/9 van 12 tot 14u, draag je een vuilzak, met gaten voor het hoofd en de armen. Ziehier hoe je te werk gaat.


Idealiter draag je je vuilzak zo vroeg mogelijk in de ochtend. Zo trek je de aandacht van je partner bij het ontbijt, voetgangers in de straat, pendelaars in de metro, klanten bij de bakker, collega’s op het werk… en kan je hen uitleggen wat er aan de hand is, een flyer (en zelfs een gebruiksklare vuilzak) uitdelen en hen uitnodigen de mars te vervoegen.


Idealiter ook is van zo ver mogelijk te voet te vertrekken naar het Sint-Jansplein. Zo wordt de “rode mars (rood van woede)” een netwerk van breder wordende stromen richting Sint-Jansplein dat totaal zal vol stromen.
De timing (12 tot 14u) is zo gekozen dat je je middagpauze kan combineren met de mars.