De eerste « Open vergadering » van RECHT OP EEN DAK gaat door in het kaaitheater op zaterdag 23 februari van 11u30-14u30.

De beweging RECHT OP EEN DAK mobiliseert sinds juli 2017 via concrete acties mensen die overtuigd zijn dat een einde brengen aan dakloosheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest mogelijk is.

De relevantie van RECHT OP EEN DAK steunt op de professionele expertise van de 80 organisaties binnen de dak – en thuislozensector die de beweging ondertekenden bij haar onstaan.

Het plan van aanpak van RECHT OP EEN DAK steunt op een zeer heldere constatatie: De professionnele werkers, vrijwilligers en cliënten van de sector voor de strijd tegen armoede moeten kunnen rekenen op 1) De samenwerking met de aanleunende sectoren (preventie van dakloosheid en een woonmarkt die toegankelijk is) en 2) de mobilisatie van de burgers. Of het nu gaat om sociale investeerders, geëngageerde multi-eigenaars, gewetensvolle politiekers of andere burgers die protesteren tegen het gebrek aan middelen die worden ingezet om een einde aan dakloosheid te maken.

Een einde brengen aan dakloosheid is mogelijk. Steden die Brussel zijn voorgegaan, hebben ooit besloten om zich de nodige middelen te geven. Hiervoor kiezen is een keuze maken als samenleving. Een keuze die op de koop toe nog eens een renderende investering is op lange termijn.

De volgende regionale, federale en Europese verkiezingen zijn een ideale opportuniteit om een duidelijke boodschap te geven aan de bevoegde instanties: de Brusselaars zijn vastbesloten een einde te maken aan dakloosheid, of dit nu mensen met papieren of zonder papieren betreft.

De eerste « Open vergadering » van RECHT OP EEN DAK gaat door in het kaaitheater op zaterdag 23 februari van 11u30-14u30. De insteek van deze vergadering is om een maximum aan mensen bij elkaar te krijgen en een aantal concrete acties en engagementen vast te leggen voor de komende periode.

Mobiliseer uw contacten, like de Facebook pagina van ROD, deel het Facebook evenement van 23/02 op en wees talrijk!

Burgermobilisatie: Kom naar de eerste open vergadering van RECHT OP EEN DAK, op 23 februari 2019 van 11u tot 14u30 in het Kaaitheater. Het einde van dakloosheid ligt in uw handen!
Wil je je engageren voor concrete acties, maar weet je niet welke actie effectief verandering kunnen teweegbrengen? Op de open vergadering worden er acties voorgesteld die exact dat voor ogen hebben.
Een einde maken aan dakloosheid in Brussel is echt wel mogelijk. Andere steden waar er (bijna) geen dakloosheid is, bewijzen dit. HEt volstaat het te willen, het te beslissen, zich de middelen geven en er zich aan zetten!
Open buffet (iedereen neemt iets mee) en kinderopvang wordt voorzien.

De 17 werkgroepen
Programma van de open vergadering